Piroska néni savanyú káposztában sült csirkéje
2011. október 21. írta: NagymamakReceptjei

Piroska néni savanyú káposztában sült csirkéje

Ezt a különleges receptet volt anyósom, Juliska osztotta meg velem, aki a nagymamájától, Piroska nénitől tanulta. Ezzel az étellel kapcsolatban Juliska legélénkebb emléke a káposzta taposás. Mint elmondta: 5-6 éves korában a nagyszülei káposztataposás előtt mindig azzal viccelődtek, hogy jól áztassa ki a lábát, nehogy büdös legyen az a káposzta! :)

(Az emlékekről most ennyit, a káposzta taposásról vagyis a savanyú káposzta készítéséről bővebben ITT olvashattok!)

És most jöjjön a recept!

Savanyú káposztában sült csirke

Hozzávalók: 1 kg csirkecomb, 1 kg savanyúkáposzta, pici olaj, pici víz, só, bors, 2 db hagyma

Elkészítés: egy tepsi alját kibéleljük a savanyúkáposzta felével, és ráfektetjük a sóval, borssal finoman fűszerezett csirkecombokat, majd betakarjuk a savanyúkáposzta másik felével. A hagymákat vékonyan felszeleteljük, és a káposztára halmozzuk. Kicsi olajjal, és vízzel meglocsoljuk, fóliával lefedjük, majd nagyjából 1 óra alatt sütőben puhára pároljuk. Ha már a káposzta és a hús is puha, a húst a káposzta tetejére rakjuk, és még 20-30 percig sütjük, amíg kicsit megpirul.

Tört krumpli illik hozzá legjobban, de párolt rizzsel is nagyon finom.

Összegezve: Az illata betölti a konyhát, ahogy sül, olyan melegséget árasztva, ami egy szimpla sült húsnál nem feltétlen járja át az embert. Jólesik várni, hogy elkészüljön, és olyan jólesik megkóstolni...

Köszönöm a receptet!

További friss bejegyzésekért kattints a jobb felső sarokban a "Követés" gombra, lájkold a Facebook oldalunkat és csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz is!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymamakreceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr33320584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása