Ezt a különleges receptet volt anyósom, Juliska osztotta meg velem, aki a nagymamájától, Piroska nénitől tanulta. Ezzel az étellel kapcsolatban Juliska legélénkebb emléke a káposzta taposás. Mint elmondta: 5-6 éves korában a nagyszülei káposztataposás előtt mindig azzal viccelődtek, hogy jól áztassa ki a lábát, nehogy büdös legyen az a káposzta! :)
(Az emlékekről most ennyit, a káposzta taposásról vagyis a savanyú káposzta készítéséről bővebben ITT olvashattok!)
És most jöjjön a recept!
Savanyú káposztában sült csirke
Hozzávalók: 1 kg csirkecomb, 1 kg savanyúkáposzta, pici olaj, pici víz, só, bors, 2 db hagyma
Elkészítés: egy tepsi alját kibéleljük a savanyúkáposzta felével, és ráfektetjük a sóval, borssal finoman fűszerezett csirkecombokat, majd betakarjuk a savanyúkáposzta másik felével. A hagymákat vékonyan felszeleteljük, és a káposztára halmozzuk. Kicsi olajjal, és vízzel meglocsoljuk, fóliával lefedjük, majd nagyjából 1 óra alatt sütőben puhára pároljuk. Ha már a káposzta és a hús is puha, a húst a káposzta tetejére rakjuk, és még 20-30 percig sütjük, amíg kicsit megpirul.
Tört krumpli illik hozzá legjobban, de párolt rizzsel is nagyon finom.
Összegezve: Az illata betölti a konyhát, ahogy sül, olyan melegséget árasztva, ami egy szimpla sült húsnál nem feltétlen járja át az embert. Jólesik várni, hogy elkészüljön, és olyan jólesik megkóstolni...
Köszönöm a receptet!
További friss bejegyzésekért kattints a jobb felső sarokban a "Követés" gombra, lájkold a Facebook oldalunkat és csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz is!