Toti néni krumplis nokedlije
2011. október 12. írta: NagymamakReceptjei

Toti néni krumplis nokedlije

Emlékszem, a krumplis tészta sosem tartozott igazán a kedvenceim közé... Aztán egyszer Tokaji Nagyi csinált nekünk krumplis nokedlit! Az valami hasonló, mint a krumplis tészta, de mondhatnám azt is, hogy paprikás krumpli nokedlivel. Végtelenül egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom étel!

Krumplis nokedli

Hozzávalók (ízlés és tapasztalat szerint): 

zsír vagy olaj
hagyma (bőségesen)
paprika, paradicsom (módjával)
pirospaprika

krumpli
nokedli (liszt, tojás, só, pici víz)

Elkészítés: pörköltalapot készítünk a zsiradékból, hagymából, paprikából, paradicsomból és fűszerpaprikából, amit kicsi vízzel felengedünk, rövid ideig pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Ez adja meg az étel finom szaftját. Erre tesszük a megtisztított, kicsi kockákra vágott krumplit. Finoman sózzuk, majd felengedjük épp csak annyi vízzel, hogy a felső krumplidarabok még kilátszódjanak belőle. Fedő alatt puhára főzzük. Ha minden víz elfőtt róla, és a krumpli is puha, elzárjuk alatta a tüzet. Külön kifőzzük a nokedlit, rádobjuk a krumplira, összeforgatjuk, és kész.

Összegezve: nagyon finom, és laktató étel. Kínálhatunk hozzá nagyobbaknak savanyúságot, kisebbeknek befőttet, szénhidrátbarátoknak kenyeret. De mivel nagyon laktató, önmagában is nagyszerű vacsora!

Köszönöm Nagyi!

További friss bejegyzésekért kattints a jobb felső sarokban a "Követés" gombra, lájkold a Facebook oldalunkat és csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymamakreceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr223297471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása