Makaróniszelet - Toti nénitől
2011. október 17. írta: NagymamakReceptjei

Makaróniszelet - Toti nénitől

A makaróniszelet a mi családunkban egy olyan étel, amiről mindenki tudja, hogy Tokaji Nagyi találta ki. Nem készítette túl gyakran, de ha igen, akkor hálás szívvel és nagyon jó étvággyal fogyasztottuk. Csak egy picit macerás elkészíteni, épp annyira, hogy még jobban becsüljük, ha ez kerül a vacsoraasztalra.

Makaróniszelet

Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb

30 dkg spagetti

4 tojás

4 dl tejföl

10 dkg sajt

zsiradék

só, bors, szerecsendió

Elkészítés: a sertéscombot felszeleteljük, finoman sózzuk, borsozzuk. Forró zsiradékon sütjük (ez lehet olaj, zsír, de akár vaj is, ki melyik preferálja, azt használja!). Zománcozott tepsiben egymás mellé rakjuk a szeleteket. " tojássárgáját kikeverünk 2 dl tejföllel, kicsi sóval, frissen reszelt szerecsendióval (csak egy késhegynyivel) ízesítjük, majd a hús már nem forró zsírjához adjuk (ha a zsiradék még forró, összekapja a tojást, és az nem lesz túl esztétikus látvány!). Erre tesszük a 30 dkg sós vízben kifőzött, leszűrt spagettit, majd a 4 tojás kemény habját (szintén vigyázni kell vele! Csak ha már a tészta meghűlt kicsit, akkor adjuk hozzá a tojásos keverékeket!). A keveréket a húsra halmozzuk. 2 tojássárgáját elkeverünk 2 dl tejföllel, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a spagettira. Reszelt sajttal meghintjük és pirosra sütjük.

A makaróniszelet nagyon laktató, szóval csak óvatosan vele! Viszont nagyon finom, akár ünnepi ételnek is lehet készíteni, mert a szerecsendió ad neki egy kis pikáns ízt, és ettől lesz olyan nem hétköznapi...

...és persze attól, hogy az én nagyim találta ki - legalábbis a családi legenda szerint!

Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a recept? Készítsd el, és oszd meg az ismerőseiddel is!

További friss bejegyzésekért kattints a jobb felső sarokban a "Követés" gombra, lájkold a Facebook oldalunkat és csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz is!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymamakreceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr123309120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása