A makaróniszelet a mi családunkban egy olyan étel, amiről mindenki tudja, hogy Tokaji Nagyi találta ki. Nem készítette túl gyakran, de ha igen, akkor hálás szívvel és nagyon jó étvággyal fogyasztottuk. Csak egy picit macerás elkészíteni, épp annyira, hogy még jobban becsüljük, ha ez kerül a vacsoraasztalra.
Makaróniszelet
Hozzávalók:
1/2 kg sertéscomb
30 dkg spagetti
4 tojás
4 dl tejföl
10 dkg sajt
zsiradék
só, bors, szerecsendió
Elkészítés: a sertéscombot felszeleteljük, finoman sózzuk, borsozzuk. Forró zsiradékon sütjük (ez lehet olaj, zsír, de akár vaj is, ki melyik preferálja, azt használja!). Zománcozott tepsiben egymás mellé rakjuk a szeleteket. " tojássárgáját kikeverünk 2 dl tejföllel, kicsi sóval, frissen reszelt szerecsendióval (csak egy késhegynyivel) ízesítjük, majd a hús már nem forró zsírjához adjuk (ha a zsiradék még forró, összekapja a tojást, és az nem lesz túl esztétikus látvány!). Erre tesszük a 30 dkg sós vízben kifőzött, leszűrt spagettit, majd a 4 tojás kemény habját (szintén vigyázni kell vele! Csak ha már a tészta meghűlt kicsit, akkor adjuk hozzá a tojásos keverékeket!). A keveréket a húsra halmozzuk. 2 tojássárgáját elkeverünk
A makaróniszelet nagyon laktató, szóval csak óvatosan vele! Viszont nagyon finom, akár ünnepi ételnek is lehet készíteni, mert a szerecsendió ad neki egy kis pikáns ízt, és ettől lesz olyan nem hétköznapi...
...és persze attól, hogy az én nagyim találta ki - legalábbis a családi legenda szerint!
Jó étvágyat hozzá!
Tetszett a recept? Készítsd el, és oszd meg az ismerőseiddel is!
További friss bejegyzésekért kattints a jobb felső sarokban a "Követés" gombra, lájkold a Facebook oldalunkat és csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz is!